rumaisa-espoir.jpg

Rumaisa en Jin kwalificeren zich voor NK judo

Op zaterdag 17 maart 2018, werden in Roden de districtskampioenschappen judo voor de leeftijdscategorie -15 jaar, JBN district Noord-Nederland afgewikkeld. 

Met het behalen van een podiumresultaat, bij dit districtskampioenschap , kwalificeren judoka zich voor de nationale judokampioenschappen -15 jaar, dit jaar georganiseerd op 7 april in Leek.

Vanuit judoschool Marco Oord te Drachten namen twee deelnemers aan dit kampioenschap deel. 

In de ochtend streed Rumaisa Ifrasan in de klasse -36 kilogram om de winst. Na winst door twee snelle scores in de eerste wedstrijd tegen Nienke Reinders (judo-instituut Noord) wachtte al een spannende finalewedstrijd tegen Milou Hendriks, van de Kings uit Burgum. 

Beide rivalen trainen zeer regelmatig samen en kennen elkaars sterke en zwakke punten. In de reguliere speeltijd van drie minuten wist geen van beiden een score te maken. Pas na vijf minuten speeltijd in de “Golden Score”, verschalkte Milou haar tegenstander in het grondgevecht en won de wedstrijd met een houdgreep. 

De derde en resterende wedstrijd won Rumaisa binnen een minuut met twee waza’ari, hetgeen haar uiteindelijk zilver tijdens deze kampioenschappen opleverde.

In de middag betrad Jin Harms de tatami. Jin streed in de klasse -46 Kilogram.  Zijn eerste wedstrijd werd door hem met twee wazari gewonnen. In zijn tweede wedstrijd tegen Levi Terpstra scoorde hij binnen 10 seconden een ippon, nadat hij een ingezette techniek overnam. 

In de finale wachtte Milan de Klein ( judo Muntendam) die vrij snel in de wedstrijd een techniek van Jin ontweek en daarna zelf een ippon scoorde. 

Evenals Rumaisa behaalde Jin een zilveren medaille. Beide judoka gaan daarmee op 7 april de nationale titelstrijd aan !