randori-competitie.jpg

Randori competitie

Randori Competitie

De Randori Competitie is een competitie die we speciaal voor de judoka’s hebben opgezet om het judoën te ontwikkelen. Bij de randori competitie oefenen de judoka’s verschillende worpen in wedstrijdvorm met een partner, tijdens de wedstrijd worden de judoka’s begeleid door een ‘scheidsrechter’, dit is een wat oudere judoka die de kinderen tijdens de wedstrijd nog dingen probeert uit te leggen.

Tijdens de Randori Competitie worden de wedstrijden niet vroegtijdig gestopt vanwege een ippon bijvoorbeeld, als judoka’s een houdgreep maken dan proberen de scheidsrechters te begeleiden zodat de judoka’s zichzelf kunnen bevrijden, of de scheidsrechter zegt maté en laat de judoka’s staande weer opnieuw beginnen. Als de judoka’s een worp maken en ze scoren een ippon, dan is het altijd een wazari. Deze wazari’s blijven optellen totdat de twee minuten wedstrijdtijd is verstreken.

Het Paspoort

Alle judoka’s krijgen aan het begin van de competitie (de eerste keer dat ze meedoen) een eigen paspoort. Dit paspoort heeft verschillende worpen met open vakjes erin.


Dit is pagina 1 en 2, op pagina 2 zie je de worpen met de 6 lege vakken.De judoka’s krijgen na de wedstrijd van de scheidsrechter te horen welke worp ze mogen afstempelen, na elke wedstrijd, is dat één worp. De meeste judoka’s beginnen de competitie bijna altijd met de O Soto Gari, deze worp gaat dus vrij snel met afstempelen en vaak hebben ze deze na twee competitie dagen al volledig afgestempeld. Zodra dit gebeurd is, dan krijgen ze direct een diploma met daarop, ‘O Soto Gari Specialist’. De volgende wedstrijden moeten de judoka’s er dus bewust mee bezig zijn dat ze andere judo worpen gaan proberen, als ze namelijk de O Soto Gari weer maken, dan kunnen ze die niet meer afstempelen. Op deze manier hopen we dat ze ook tijdens de training hier dus bewuster mee omgaan. Dit komt natuurlijk ten voordele aan de technische vaardigheden van de judoka, maar houdt ook het plezier in de judo waardoor de judoka’s dus ook blijven judoën.

Belonen

We denken dat het belonen van de kinderen heel erg belangrijk is om het enthousiasme erin te houden. Daarom krijgen de judoka’s na elke competitie dag een medaille, alle medailles zijn goud, alleen op de achterkant staat 1e prijs, 2e prijs of 3e prijs. Als er 6 judoka’s in een poule zitten, dan is er een 1e prijs, een 2e prijs en 4x een 3e prijs. Daarnaast krijgen de judoka’s dus voor alle worpen een diploma en als ze alle diploma’s verzameld hebben dan krijgen ze een ‘Wedstrijd Judoka’ diploma en zijn ze klaar.

Data

De wedstrijden in de eerste helft van 2018 zijn als volgt geplanned:

Zaterdag 24 Maart Kingdom – Burgum
Zaterdag 26 Mei Kingdom – Burgum
Zaterdag 30 Juni Kingdom – Burgum

Alle judo clubs zijn vrij om deel te nemen aan onze competitie, je kunt contact met ons opnemen of gewoon het inschrijfformulier downloaden en deze even naar ons toe te mailen.