rumaisa-osnabruck.jpg

Derde prijzen voor judoka judoschool Marco Oord.

 

Op zaterdag 3 februari 2018 namen diverse drachtster judoka aan verschillende toernooien in Nederland en Duitsland deel.

 

Sinds een groot aantal jaren staat het judotoernooi “ Crocodiles Cup”, georganiseerd in Osnabruck (D.)  bekend als een van de sterkst bezette judotoernooien voor jeugdjudoka in Duitsland. Met deelnemers uit heel Duitsland, maar ook uit de omringende landen, waaronder Nederland,  was het toernooi dit keer weer een topevenement. Vanuit verschillende judoclubs in Friesland namen wedstrijdjudoka deel, onder de vlag van judo A-Zeven. Vanuit judoschool Marco Oord in Drachten reisden Rumaisa Ifrasan en haar coach Sam IJzerman naar Osnabruck.

 

Mede door het in 2017 behaalde podiumresultaat werd Rumaisa, (klasse -15 jaar en -36 kilogram) vrijgeloot voor haar eerste wedstrijd. In de overige wedstrijden tijdens de voorronde moest ze zien te winnen van een luxemburgse tegenstander en een nederlandse judoka, hetgeen haar lukte.

 

In de halve finale die volgde verloor ze, door een stevige ingezette armklem en moest ze de wedstrijd aan haar duitse tegenstander laten. In de wedstrijd om de derde plaats maakte ze binnen een minuut met een beentechniek, tweemaal een waza’ari en won daarmee de bronzen medaille

 

In Slagharen vond dit weekend eveneens het 20e Noord-Oost judotoernooi plaats. Hidde de Roos (klasse -55 kilogram, -18 jaar) van judoschool Marco Oord won, met goed en technisch mooi judo zijn wedstrijden en veroverde hier een derde plaats